Bel ons vrijblijvend: 088-7507070
Inhoud: 0 artikelen € 0,00
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten? Inloggen

Verkoop jij al meer nieuwe gTLD's?

Tussen 2013 en 2015 zijn er 617 nieuwe gTLD’s (generieke domeinnamen) beschikbaar gekomen. Al deze nieuwe gTLD’s zorgen voor een boost in de domeinmarkt en daar kun jij als reseller ook van profiteren. Heb jij de afgelopen twee jaar al geprofiteerd van de nieuwe domeinextensies? Of ben je er nog een beetje huiverig voor? Wij willen je laten zien wat de voordelen zijn van de nieuwe gTLD's en geven je tips om meer nieuwe extensies te verkopen.
 
Verloop van de nieuwe gTLD’s
Tussen 1985 tot en met 2012 waren er in totaal 22 generieke domeinextensies beschikbaar, waarvan de bekendste .com, .net, .org, .mobi en .info zijn. Na 2012 heeft de uitgifte van generieke domeinen een vlucht genomen, door het beschikbaar komen van nieuwe domeinextensies, 617 in totaal. Momenteel (2015) zijn er wereldwijd in totaal 296 miljoen domeinnamen geregistreerd, waarvan er 5.86 miljoen nieuwe gTLD’s zijn. In Q2 van 2015 zijn er in totaal 2 miljoen domeinen geregistreerd en maar liefst 1.06 miljoen zijn nieuwe gTLD’s. Je leest het goed, meer dan de helft van alle domeinregistraties betreffen de nieuwe, generieke domeinen. Dit alleen is al genoeg reden om actief de nieuwe gTLD's te gaan aanbieden.
 
Nog meer redenen om vandaag nog te starten met de verkoop van nieuwe gTLD’s
Naast het feit dat de nieuwe domeinen enorm populair zijn, kunnen we nog een aantal redenen aandragen om de nieuwe gTLD's te gaan verkopen:
 1. De nieuwe domeinnaamextensies bieden bedrijven en organisaties van over de hele wereld nieuwe mogelijkheden. Als bijvoorbeeld hun naam al is vastgelegd bij .com en .nl, is de kans groot dat de naam onder een nieuwe extensie nog wel beschikbaar is. Zo heeft Alfabet, het moederbedrijf van Google, de domeinnaam abc.xyz vastgelegd.
 2. De nieuwe gTLD’s zijn veel doelgerichter dan de meeste domeinextensies. De extensie geeft al heel gericht aan wat een bezoeker van de website kan verwachten, zoals de branche, het onderwerp of soort website.
 3. Een niet onbelangrijke reden om nieuwe domeinen te gaan verkopen, is het feit dat je jouw omzet eenvoudig kunt verhogen. De marges van de nieuwe gTLD’s zijn nu eenmaal groter op hogere bedragen.
 4. Omdat veel domeinverkopers weten dat ze eenvoudig tot een omzetverhoging kunnen komen, bieden zij allemaal de nieuwe extensies aan. Bied jij geen nieuwe gTLD’s aan? Jouw klanten gaan net zo makkelijk shoppen bij de concurrentie
 5. De relatief hoge prijs van de nieuwe gTLD’s geeft jouw klanten het gevoel dat de ‘normale’ domeinextensies voordelig zijn. Dit gevoel kan meer verkoop van de normale TLD’s bewerkstelligen.
 6. Als je meer gTLD’s verkoopt, betekent dit automatisch dat er meer upsell plaatsvindt. De domeineigenaars hebben immers ook hosting, e-mail, SSL of andere aanvullende diensten nodig.
 7. De markt voor .net, .us, .info, .biz, .mobi domeinen krimpt hard. Je kunt je voordeel doen met de groei van nieuwe gTLD's.
Tips om nieuwe domeinnamen te verkopen
Maar hoe kun je die nieuwe domeinnamen daadwerkelijk verkopen? Wij geven je hier een aantal handige tips:
 1. Omdat er een hoge marge zit op de nieuwe gTLD’s kun je een mooie korting aanbieden.
 2. Noem de nieuwe gTLD’s op je website en andere communicatie niet gTLD’s, maar nieuwe domeinnamen. Jouw (mogelijke) klanten hebben geen idee wat gTLD of TLD inhoudt, maar het woord domeinnaam en nieuwe domeinnaam spreekt wel aan.
 3. Laat al jouw huidige klanten en prospects weten dat ze bij jou aan het juiste adres zijn om nieuwe domeinnamen te registreren. Dit kun je doen via een bericht op de website, een nieuwsbrief te versturen of een social media campagne in te zetten.
 4. Geef de nieuwe gTLD’s een prominente plek op jouw website en laat mensen ook een paar nieuwe gTLD’s zien als zij een woord invullen in de domeinchecker.
Meer informatie gTLD’s
Ben je overtuigd en wil je aan de slag met de nieuwe domeinnamen? Op onze website zie je welke nieuwe gTLD's wij aanbieden.

Ander nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

© 2001 - 2017 | prijzen exclusief 21 % BTW | ICANN Registrant policy