SATserver functionaliteiten

Onderstaande lijst geeft een beknopte weergaven van de functionaliteiten van SATserver.

Informatie en statistieken
Schijfruimte Je schuifruimtegebruik volledig inzichtelijk gemaakt in de categoriën webruimte, databases en e-mail.
Dataverkeer Het dataverkeer is per dag inzichtelijk, waarbij je een indicatie hebt van het gebruik van de website.
Foutmeldingen Een overzicht met fouten die je scripts hebben gegenereerd.
FTP logfile De FTP-logfile maakt inzichtelijk wie er wanneer is ingelogd.
Gewijzigde bestanden Wanneer bestanden worden gewijzigd is dit inzichtelijk met de gewijzigde bestanden logfile.
Domeinnaam
Aliassen Wanneer je meerdere domeinen bij Oxxa.com afneemt dan kun je deze kosteloos aan elkaar koppelen. Een gekoppeld domein wordt ook wel alias genoemd. Ook is het mogelijk om een alias te koppelen aan een specifieke map van het hoofddomein.
Subdomeinen Je kan binnen een hoofddomein subdomeinen aanmaken en deze verwijzen naar een map op de hosting. Zo kun je bijvoorbeeld een forum beschikbaar maken op forum.uwhoofddomein.nl.
Forwarding van domeinen Je kan het domein al dan niet tijdelijk laten doorverwijzen naar een willekeurig ander domein of een specifieke pagina.
Webserver
Awstats Awstats houdt nauwkeurig statistieken bij over je bezoekers en geeft deze weer in grafieken en tabellen. Awstats is kosteloos inbegrepen bij het hostingpakket.
Webalizer Webalizer houdt nauwkeurig statistieken bij over je bezoekers en geeft deze weer in grafieken en tabellen. Webalizer is een uitstekend alternatief voor Awstats. Webalizer is kosteloos inbegrepen bij het hostingpakket.
PHP De webserver ondersteunt standaard PHP.
PHP-instellingen SATserver biedt je de mogelijkheid diverse php instellingen zelf te beheren, varierend van display_errors tot aan allow_url_fopen.
Server functies Kies gemakkelijk welke functies je wenst in te schakelen of juist niet. Je beheert zelf diverse webserver, https en mailserver functies.
Back-ups Een back-up van je bestanden is een must. Je kunt met de handige back-up functie zelf een back-up terugzetten naar een datum van jouw keuze. Uiteraard wel binnen de gestelde retentietijd welke op het hostingpakket van toepassing is.
Bestandsrechten herstellen Zeer gemakkelijk rechten herstellen kun je met de functie 'herstel bestandsrechten'. Zeer handig wanneer je bestanden vanaf een externe bron naar de hosting heeft gekopieerd.
Verwijder mappen Snel en gemakkelijk mappen verwijderen kan je ook vanuit SATserver zonder een FTP programma te gebruiken.
Beveiligde mappen Bescherm mappen met een wachtwoord! Je kunt het beheerpaneel of andere delen van de website afschermen voor derden.
Map schrijfbaar maken Maak mappen schrijfbaar voor de webserver wanneer dit nodig is met de 'map schrijfbaar functie'.
E-mail
E-mailaccounts De mogelijkheid tot het aanmaken van e-mailaccounts is standaard aanwezig. Je bepaalt zelf de wachtwoorden.
Doorzend service Maak forward e-mailadressen aan die standaard berichten direct doorsturen naar een willekeurig intern of extern e-mailadres.
Alias accounts Maak virtuele e-mailaccounts aan die direct worden afgeleverd op een hoofd e-mailadres. Zo hoef je slechts een enkel adres te controleren op e-mail.
SPAM-filter Maak gebruik van ons gratis SPAM-filter welke zorgt voor een flinke afname van SPAM.
Virusscanner Maak gratis gebruik van onze viruscanner die alle berichten scant en het risico op het ontvangen van virussen tot een minimum beperkt.
Automatisch beantwoording SATserver biedt je de mogelijkheid om standaard antwoorden te verzenden aan iemand die je e-mailt zoals bijvoorbeeld: "Uw bericht is in goede orde ontvangen, wij zullen uw bericht zo spoedig mogelijk beantwoorden."
IMAP IMAP staat standaard ingeschakeld. Met deze techniek kun je overal vandaan jouw berichten bekijken en versturen. De berichten blijven bewaard op de server.
POP3 POP3 staat standaard ingeschakeld. Met deze techniek download je je e-mail van de server en bewaar je deze op je eigen computer.
SMTP Wanneer je e-mail wenst te versturen dan kun je gebruik maken van je eigen SMTP server, zo ben je niet meer afhankelijk van andere (internet)providers.
Blind copy Wanneer je e-mail ontvangt op de geselecteerde account dan zal er standaard een kopie worden verstuurd aan de andere geselecteerde e-mailaccounts. De kopie kan aan zowel interne als externe adressen worden verstuurd.
Group accounts Zeer handig wanneer je berichten wenst te verspreiden onder een groep e-mailadressen. Een inkomend bericht op het groepsadres wordt automatisch verstuurd naar alle leden van de groep. Zowel interne als externe e-mailadressen kunnen worden toevoegd aan een groep.
Extern afleveren Ideaal wanneer je een eigen (Exchange)server hebt. Je kunt je berichten extern laten afleveren waarbij je zelf bepaalt of je gebruik wenst te maken van onze virusscanner en spamfilter.
MySQL
Databases Bij het hostingpakket zit standaard 1 database. Indien gewenst kun je extra databases aanvragen door deze tijdens het bestelproces als optie te selecteren of je stuurt wanneer de hosting reeds actief is een e-mail naar de support.
MySQLadmin MySQLadmin biedt je een solide basis waarvanuit je de database(s) kunt beheren. Indien gewenst is dit uiteraard ook mogelijk met programma's van derden.
DNS
Beheren nameserver records SATserver biedt je de mogelijkheid diverse records te beheren. Zo kun je A, MX, CNAME, NS, SRV, SPF en AAAA (IP v6) records aanmaken.
DNS terugzetten Je kan ten allen tijde de nameserver instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke instellingen.
Diversen
FTP-accounts Binnen de SATserver account kun je zelf FTP-accounts aanmaken. Daarbij is het mogelijk om een map te selecteren waarop deze account mag inloggen.
Beveiligingscode van de website Het is in openbare ruimtes niet altijd even veilig om uw inlogcodes van bijvoorbeeld e-mail weer te geven. SATserver stelt je in staat de echte wachtwoorden te verbergen voor derden.
Anders zichtbaar Deze functie stelt je in staat om de webruimte te bekijken terwijl het domein nog in verhuizing is naar Oxxa.com. Zo weet je altijd dat de website direct beschikbaar is wanneer de verhuizing wordt afgerond.
CRON-jobs Scripts uitvoeren op specifieke tijdstippen, het is mogelijk met zogenaamde CRON-jobs. Deze techniek stelt je in staat een script periodiek te laten uitvoeren op het door jou gewenste tijdstip.
DomainKeys Een domainKey is een e-mail authenticatie systeem wat ontworpen is om de DNS van het afzenderdomein te verifiëren. Ofwel, jouw e-mail zal minder snel als SPAM worden gezien doordat de herkomst betrouwbaarder is.