SSL certificaten

FAQ

Hieronder vind je veelgestelde vragen omtrent SSL-certificaten. Deze pagina wordt binnenkort uitgebreid met meer informatie over onze andere producten.

Veelgestelde vragen

Is mijn handelsnaam zichtbaar in een EV certificaat?

Handelsnamen kunnen worden opgenomen in het certificaat.

Dit ziet er dan als volgt uit:
"Bedrijfsnaam" OF "Handelsnaam (Bedrijfsnaam)"

Wanneer je enkel de handelsnaam wilt laten zien is dit niet mogelijk zonder de bedrijfsnaam aan te passen bij de Kamer van Koophandel.

Wat is een EV certificaat?

Oxxa.com biedt diverse certificaten waarbij de Extended Validation certificaten met uitstek geschikt zijn voor versleutelen/encrypten van belangrijke gegevens. Bovendien straalt een EV certificaat vertrouwen uit, mede door de validatie en de naam van jouw bedrijf welke zichtbaar is in het certificaat.

 1. WHOIS gegevens
  Bij de aanvraag van een dergelijk EV certificaat zoals het True Business EV wordt je identiteit gecontroleerd. Dit begint al bij de WHOIS gegevens van het domein. Deze dienen overeen te komen met de gegevens die je aanlevert, waarbij het belangrijk is dat deze gegevens ook overeenkomen met het Kamer van Koophandel uittreksel welke je op aanvraag dient aan te leveren op verzoek van onze support. In het geval van particulieren is een kopie van het identiteitsbewijs voldo
 2. Goedkeuring aanvraag
  Wanneer de aanvraag door ons is geplaatst ontvang je op het e-mailadres van de domeinnaamhouder of op een vooraf vastgelegd adres zoals postmaster@ , admin@ , administrator@ etc. een bevestiging van de aanvraag. Je dient de aanvraag middels het klikken van de link in het bericht goed te keuren.
 3. Overeenkomst met Certificate Authority (CA)
  Daarna ontvang je van ons een overeenkomst van de (CA) welke door jou (de domeinnaamhouder) ondertekend dient te worden. Deze overeenkomst dien je na ondertekening retour aan ons te sturen.
 4. Controle KVK-uittreksel
  De Certificate Authority controleert de gegevens in het uittreksel. Wanneer de bedrijfsnaam afwijkt van de WHOIS gegevens van het domein zullen de WHOIS gegevens aangepast moeten worden door de domeinnaamhouder.
 5. Bank Conformation
  De domeinnaamhouder (zakelijk) dient minimaal 3 jaar te bestaan. Wanneer dit niet het geval is zal de Certificate Authority vragen om een bank validatie. De bank in kwestie zal daarbij op briefpapier aan moeten geven dat het bedrijf in kwestie zaken doet met de bank. Hierbij is een stempel van de bank vereist.
 6. Professional opinion letter
  Vanwege het hoge verzekeringsbedrag wat de CA biedt wordt soms (wanneer er nog enige twijfel is) de professional opinion letter gevraagd. Hierbij dient een advocaat de identiteit van de domeinnaamhouder te bevestigen. Hierbij kan de CA contact opnemen met deze om de identiteit te controleren.
Bovenstaande is een opsomming van de validatie mogelijkheden, het is niet altijd nodig alle validatie methodes door te lopen. Bovendien word je gebeld op het telefoonnummer uit de KvK of op het telefoonnummer in de WHOIS van het domein in kwestie waarbij de bedrijfsgegevens worden gecontroleerd.

Alle certificaten van Oxxa.com zijn wat betreft versleuteling aan elkaar gelijk, allen zijn van de zeer hoge encryptie van 256 bit. De verschillen zitten in de validatie, waarbij bij een EV certificaat de identiteit van de domeinhouder 100% zeker moet zijn.

Overigens heeft u bij een EV certificaat een groene balk in de browser zoals je ook kunt zien wanneer je in de adressenbalk kijkt. Daarin staat ook direct de bedrijfsnaam.

Wanneer je nog vragen hebt stel je deze dan gerust aan onze support op het nummer 088-7507070 of stuur een email naar support@oxxa.com.

Kan ik een EV SSL certificaat aanvragen vanaf een gratis emailadres?

Zakelijke aanvragen mogen niet ingevoerd worden met een gratis te verkrijgen adres.

Of zoals de CA (GeoTrust) dit zelf zegt:
"Corporate contact's person's e-mail may not be a free e-mailadress. You may only provide a paying (or corporate) email address."

Het e-mailadres moet een adres van een betaald (zakelijk) domein zijn.

Hoe word ik telefonisch gevalideerd bij een EV SSL?

GeoTrust valideert bij een EV certificaat de organisatie per telefoon.

Het telefoonnummer kan op diverse wijzen worden verkregen:

 • Kamer van Koophandel uittreksel.
 • Telefoonnummers op de website zelf.
 • WHOIS informatie van het domein.
 • Bij één of meerdere derde partijen.